Tämä kana kotzone -pita on täydellinen valinta, kun kaipaat helppoa pitaleipää arkiruoaksi tai viikonlopun herkutteluun. Pehmeän pitaleivän sisään kätkeytyy muun muassa mehevää kanaa, raikasta salaattia ja mausteista valkosipulikastiketta – juuri ne pitaleipä täytteet, jotka tekevät tästä klassikosta voittajan!
Kyseessä on yksi moderni versio suositusta kebab pitaleivästä, mutta kevyempi ja raikkaampi. Kanan ja pitaleivän yhdistelmä toimii loistavasti niin uunissa lämmitettynä kuin grillissä rapeaksi paistettuna.
Kana kotzone -pita
4 annosta
Ainekset:
- 1 paketti pitaleipää, 4 kpl (vehnä- tai ruispita)
- 400 g maustamattomia kananfileesuikaleita
- 2 rkl Kanamauste seosta
- 2 kpl mozzarellaa
- 2 dl Pizzakastiketta
- 100g juustoraastetta
- 5 dl jäävuorisalaattia
- Valkosipuli majoneesi

Ohje:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Paista kana pannulla kypsäksi ja mausta kanamauste seoksella.
- Leikkaa pitaleivät halki siten, että muodostuu kaksi erillistä pohjaa.
- Levitä pizzakastike pohjien päälle ja lisää loput täytteet: juustoraaste, mozzarella, paistettu kana.
- Paista uunissa noin. 5-7 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
- Lisää uunin jälkeen vielä leikattua jäävuorisalaattia sekä valkosipulimajoneesia ja nauti!