Pitakebab
4 annosta
Ainekset:
- 1 paketti pitaleipää, 4 kpl (vehnä- tai ruispita)
- 400 g kebablastua, joko tuoreena tai pakasteena
Saat pitakebabista helposti vegeversion korvaamalla kebablihan esimerkiksi Nyhtökaura Nudella tai Härkis Original -valmisteilla.
Salaatti:
- 1 punasipuli
- 1 pussi salaattia
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1/2 kurkku
- 1 tuore jalapeno
Kastike:
- Kaupan valmis kebabkastike ja valkosipulimajoneesi
Ohje:
- Pese ja kuivaa salaatinlehdet hyvin. Revi salaatinlehdet, pilko punasipuli ja kurkku sekä pestyt kirsikkatomaatit. Pilko tuore jalapeno. Laita kaikki salaattiainekset kulhoon ja sekoita kevyesti.
- Paista kebabliha kuumalla pannulla rapeaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kostuta leipä vedellä, jos haluat pehmeämmän kuoren. Lämmitä uunissa noin 4 minuuttia + 200 asteessa, tai mikroaaltouunissa noin 30 sekuntia 650 W. Voit myös lämmittää pitaleivät grillissä.
- Halkaise leipä noin puoleen väliin asti. Lisää täytteet halkaistun pitaleivän väliin ja mausta kebabkastikkeella sekä valkosipulimajoneesilla makusi mukaan. Nauti!
Vinkki: Voit käyttää suodatinpussia grillitaskun tapaan pitaleivän kääreenä.